Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Čtvrtek 18. dubna 2024 (05:51 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Valérie - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Anička

Fulltext
 

ZŠ Jičínská Příbor [ Základní škola ]

ZŠ Jičínská
Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín se nachází v těsné blízkosti centra města Příbora. Poskytuje vzdělání 380 žákům (kapacita 550 žáků) v 1. - 9. ročníku. Od samotného počátku se škola zaměřuje na poskytování kvalitního základního vzdělávání pro všechny žáky s přihlédnutím k jejich individuálním možnostem.Výuka probíhá v osmnácti kmenových třídách a dále v odborných učebnách. Patří k nim počítačová učebna, dvě jazykové učebny, učebna fyziky, přírodopisu, hudební výchovy, cvičná kuchyňka, školní dílna, dvě tělocvičny a informační centrum se žákovskou knihovnou. Škola je vybavena také mobilní počítačovou učebnou a tablety značky Apple.V roce 2013 bylo vybudováno z projektu ROP Moravskoslezsko víceúčelové hřiště. Od roku 2007/2008 se na naší škole učí podle školního vzdělávacího programu s názvem Škola - cesta k poznání. Mezi hlavní principy tohoto školního vzdělávacího programu patří rozvoj dovedností a klíčových kompetencí uplatnitelných v praxi, rozvoj schopnosti diskutovat, prezentovat svou práci a obhájit svůj názor. Na prvním stupni byla do osnov zavedena Osobnostně sociální výchova, která se zaměřuje na rozvoj osobnosti, sociálních dovedností a morálních postojů žáků ve škole, přispívá i k rozvíjení osobnosti žáků a dobrých mezilidských vztahů ve třídách.V roce 2006 se naše škola zapojila do projektu Adopce na dálku. Téhož roku byly založeny i internetové stránky školy, jejichž design se ve školním roce 2012/2013 proměnil a zpřehlednil. Naše škola se stala Konzultačně metodickým centrem Krajského vzdělávacího informačního centra v Novém Jičíně. Škola je také zapojena do sítě „Zdravých škol“. Používá moderní metody práce včetně metod kritického myšlení a také má zkušenosti s realizací Daltonského plánu ve výuce. Žáci mají možnost výběru z řady volitelných předmětů jako je Mediální výchova, Informatika, Přírodovědná praktika, Konverzace z anglického jazyka, Sportovní hry, Cvičení z českého jazyka a Cvičení z matematiky. Ve škole se vyučují tři světové jazyky (anglický, německý a španělský).
Jedním ze zaměření školy je integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, průměrně je integrováno ročně kolem 40 žáků.

Kontaktní údaje:
Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín
Jičínská 486
742 58 Příbor
www.zsjicinska.cz

Ředitelka školy:
Mgr. Jarmila Bjačková
email: j.bjackova@zsjicinska.cz

Kancelář:
telefon: +420 556 722 485
email: kancelar@zsjicinska.cz

KONTAKTNÍ ADRESA:

Základní škola Příbor
Jičínská 486
742 58 Příbor
Česko (CZ)
ZŠ Jičínská Příbor

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

Typ záznamu: Základní škola
AKTUALIZACE: Petra Kolářová (Kancelář vedení města) org. 139, 29.01.2014 v 15:34 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Aprílové počasí jsou časy i nečasy.
Aprílové počasí je nad ženu vrtkavější.
V dubnu se za den i devět druhů počasí sejde.
Na dubnové počasí je předem každá sázka ztracena.
Dubnové hřmění rozbíjí mrazy na mrazíky.
Bouřky v dubnu zvětšují mokré léto.
První bouřky se dostavují na křídlech jiřiček.
Přijde-li před Jiřím bouře, bude dlouho za kamny dobře.
Dokud není Jiří svatého, neboj se ty hada žádného.
Po svatém Jiří lezou hadi a štíři ze země a mají své právo.
 
18.4.2001: Václav Klaus označil časté vetování zákonů prezidentem havlem za pošlapávání základních prvků parlamentní demokracie.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz